Welkom     Heidy Raetz     Sieraden     Het ARTelier     Workshops    Cursus Edelsmeden     Exposities     Glaswerk     Contact
 
Cursus Edelsmeden
Voor beginners en gevorderden!

 

Het zelf vervaardigen van sieraden geeft veel plezier en voldoening. Daarom geef ik leerzame, maar vooral ook leuke en gezellige cursussen waarin de deelnemers zelf aan de slag kunnen met edelsmeden.

 

Iedere deelnemer beschikt over een eigen werkplek met professioneel gereedschap.
De cursussen worden gegeven in kleine groepen. Dit maakt het mogelijk elke cursist op zijn of haar eigen niveau te begeleiden.

 

Tijdens de lessen komen alle ambachtelijke technieken aan bod, zoals: maken van een ontwerp, uitzagen, in model maken, solderen, strak vijlen, schuren, polijsten, en afwerken. Wanneer cursisten deze technieken onder de knie hebben kunnen zij ook ervaring opdoen in speciale technieken zoals: zetten van stenen en het drijven van zilver.

 

Het eerste werkstuk wordt altijd gemaakt met onedele metalen zoals koper, messing of alpaca. Daarna ben je vrij om op zilver over te stappen. Heb je op een moment geen inspiratie, dan help ik natuurlijk met het ontwerp. Tevens zijn er voldoende naslagwerken beschikbaar om je gedachten vorm te geven.

 

Ben je enthousiast over het edelsmeden, dan is het mogelijk in het volgende cursusseizoen verder te gaan om je te verdiepen in andere technieken, materialen en ontwerpen.

 

De lessen worden wekelijks en op een vast tijdstip gegeven:

 

 

Ochtendcursus

Avondcursus

Maandag

10:00 tot 12:30

19:30 tot 22:00

Dinsdag

 

19:30 tot 22:00

Woensdag

10:00 tot 12:30

 

 

 

 

Ieder cursusblok bestaat uit 15 lessen van 2 1/2 uur. Aanvang van de cursus begin januari en begin september van ieder jaar. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

 

Cursusprijs: Euro 295.- ( 2 1/2 uur les )

Deze prijs is inclusief gebruik van alle gereedschappen in het atelier. Ik zorg voor koffie en thee. De prijs is exclusief gebruiksmateriaal, zoals zilver en andere metalen, soldeer, losse zaagjes en schuurpapier.

 

Inschrijving:

 

Heb je belangstelling of wil je meer informatie, neem dan telefonisch of per email contact op.

 

Proefles:

 

Ik bied de mogelijkheid tot het volgen van een proefles, indien daar plek voor is.